Acest site foloseste cookie-uri. Navigarea pe site implică acceptarea lor aflati mai multe

Ce sunt becurile cu LED

Postat de admin 05.04.2017 0 Comentarii

Becurile cu LED sunt o aparitie mai recenta pe piata corpurilor de iluminat. Este posibil ca becurile cu LED sa inlocuiasca treptat celelalte corpuri de iluminat, datorita avantajelor pe care le au.

Un bec cu LED foloseste ca sursa de lumina o matrice de LED-uri de mare putere luminoasa. Puterea luminoasa se masoara in lumeni, iar eficienta unui corp de iluminat se masoara in lumeni/watt, adica ce putere luminoasa da corpul de iluminat pentru fiecare Watt consumat de putere electrica.

Astfel, becurile cu incandescenta au eficienta de 11 lumeni/watt, becurile cu halogen au 14 lumeni/watt, becurile economice fluorescente au 50 de lumeni/watt, iar becurile cu LED au peste 70 de lumeni/watt. Unele becuri cu LED ajung si la 100 lumeni/watt.

Se remarca eficienta mult mai mare a becurilor cu LED-uri, ceea ce conduce la reduceri semnificative ale consumului de energie electrica.

In prezent tehnologia este in plina expansiune, dar nu s-a impus ca lider de piata datorita preturilor inca mari ale becurilor cu LED-uri.